Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celkem bych souhlasil se zrušeních všech dotací v celé EU - tedy nejen čerpání, ale i platby do společného fondu a ať si členské státy samy rozhodnou, kde je bota tlačí.

;-)

0 0
možnosti

V těch kupeckých počtech chybí několik proměnných, které tu návratnost dramaticky změní. Nelze tedy vycházet z jednoho článku v novinách, chtělo by to pročíst tu schválenou žádost.

To nemění ovšem nic na tom, že takové dotace považuji za nesmyslné a kontraproduktivní. Jediný soukromý sektor, který si dotace zaslouží je věda a výzkum a pak už jen veřejný sektor. Ostatní je jen narušení přirozené konkurence, což může odrovnat schopného inovátora na rozjezdu konkurencí se zastaralými postupy, která stejně bude muset později postupy změnit.

Dotace tedy mají vytvořit podmínky pro snadnější podnikání, dopravní spojení, inženýrské sítě, rychlé datové spojení, online, rychlá a neotravná státní správa a pod. Podpora vědy a výzkumu zejména s implementací do praxe a naopak vytěžení požadavků praxe pro případný výzkum. Chybí odborná platforma pro vyhodnocení nadějných vědeckých a technologických projektů, do kterých se vyplatí nalít peníze. Jenže jak vysvětlíte Andymu, že linka na bagety ne, luxusní školení zaměstnanců ne, řepka ne, hnojiva ne a spousta dalšího. Takže pokud jdou peníze do rybářské technologie a krajinotvorby, pak je to vlastně ještě výhra, v této agroholdingové zemi.

0 1
možnosti

Hodně naivní představa naprostého neználka !

;-D

0 0
možnosti
Foto

Především jsou dotace EU nehorázné zlo, seberete peníze německým daňovým poplatníkům, aby si mohli v ČR zvýšit produkci ryb o zanedbatelné množství.

4 1
možnosti

tomu, že EU prežije dnes veria už len sektári

2 1
možnosti

Aj tak mozno. A neveri sekretari z upice politickych veznitelu?

1 0
možnosti
Foto

Nesmyslný je tento váš článek.

Zcela jste opomněl časový faktor.

Tedy na kolik let je ta dotace plánovaná ( těžko se jedná o čerpání jednoho roku) a na jak dlouho se předpokládá, že díky těm penězům bude produkce vyšší. Pokud má jít do vybavení, rybníků...tak to jsou investice na desítky let, na na jeden rok jak vy počítáte cenu za kilogram.

1 7
možnosti
Foto

Pardon ne za rok ale za 5. Na podstatě ti ale nic nemění.

0 0
možnosti

"Nesmyslnost dotací EU už nemá žádné hranice"

Eu nevnucuje ani nediktuje do ktorých projektov poskytne dotáciu, o ktorú daný štát musí požiadať.

EU nenariadila Česku stavať rozhľadne... ani Poľsku nenariadila stavať diaľnice pomocou dotácii, je na každom štáte vybrať si prioritu a žiadať od EU dotáciu, ak bola v Poľsku priorita stavať diaľnice, a v Česku sú prioritou ryby EU im vyhovie, nezasahuje do priorít štátov.

5 1
možnosti

Souhlasím, EU nediktuje, pouze blahoskloně schválí kdejakou pitomost navrženou státy EU.

V rámci New Green Dealu, už bude i přesně určovat kam budou dotace směřovat.:-)

5 1
možnosti
Foto

Přirozeně to musíte napsat, když Vám žádnou nedali. ;-D

0 3
možnosti
Foto

Zrušit EU a místo ní zřídit jen celní unii a tím by padly i odvody pro EU i nesmyslné dotace. Sice by mnoho podvodníků přišlo o vedlejšáky, ale oni by si při svém nesporném nadání našli jiné zdroje příjmů.

7 1
možnosti
Foto

Ale co by si pan premiér počal s Agrofertem? Bez dotací ... ;-(

4 1
možnosti

Lepsi by ovsem bylo nazvat clanek konkretne o tech rybach. Tem samozrejme jako kazdy 0815 obcan nerozumim.

Ale bez tech dotaci byste se jeste dne brodili na venicich v mocuvce. Kdo neveri, at se podiva na filmy z dob socializmu. A to si souzi jeste vybirali ty pohlednejsizabery. Jinak by jim to tehdejsi cenzura neschvalila.

1 9
možnosti

Co je to 0815? Za našich časů se používalo nanejvýš 3878.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1023x
Jsem asi konzervativní člověk s vyhraněným názorem.

Seznam rubrik